FORGOT YOUR DETAILS?

ALL WEATHER TUFT

All Weather Tuft

Kenmerken:

- Maak relatief eenvoudig een goede manegebodem
- Bodem is 365 dagen per jaar te berijden
- Werkt fantastisch bij te natte bodems
- Vraag zeer weinig onderhoud
- Lange levensduur van meer dan 20 jaren
- voor gebruik in longeercirkels, molens en paardenbakken

Ook voor het zand onder de AWT bent u bij ons aan het juiste adres.

BLOG: All Weather Tuft

365 dagen per jaar te berijden

Een rijbak of longeercirkel die we het hele jaar kunnen gebruiken, wie wil dat nou niet? Zoals zovelen wel weten is het lastig om een geschikte bodem te creëren. Vaak is een bodem te droog (mul) of te nat. Met All Weather Tuft (AWT) kunt u snel een manegebodem maken die het hele jaar te gebruiken is. Een bodem die ondersteunend is voor de paardenbenen, meer onderhoudsvrij is, veel voordeliger is in aanschaf en vele jaren meegaat.

AWT komt grotendeels boven op uw bestaande zandbodem te liggen en deels wordt het gemengd in de toplaag waardoor het vocht langer in uw bodem blijft. De bodem zal hierdoor ondersteunend zijn en toch ook licht verend waardoor pezen en gewrichten van uw paarden worden ontlast en zullen veel gezonder blijven.

Het onderhoud van een bak met AWT is zeer gering. U hoeft uw manegebodem niet zo vaak te sproeien zoals een zandbodem met of zonder polyvlokken of tapijtvezels omdat het (natuurlijke) vocht langer in de bodem blijft. Enkel zou u een keer de hoefslag kunnen rechttrekken en de bak kunnen aanrollen. Doordat AWT op de bodem komen te liggen, houdt het ook nog eens veel meer onkruid tegen. Minder werk, meer plezier!

Als wij kijken naar de initiële investering van een manegebodem, dan is een paardenbak met AWT veel voordeliger dan een nieuwe zandbodem met tapijtvezels of polyvlokken. Hierbij hebben wij de kosten van verwerking én het onderhoud (slepen, sproeien, aanleg drainage) nog niet meegeteld. Deze kosten zijn bij AWT ook lager.

Conclusie: Met All Weather Tuft maakt u een zeer voordelige, duurzame, onderhoudsvrije paardenbak waar u vele jaren (>20 jaren) veel plezier van zult hebben.

Wilt u meer weten of All Weather Tuft voor u de oplossing is? Neem contact met ons op, wij adviseren u graag.

Aanleg nieuwe bodem met All Weather Tuft

Op leem of kleigrond

Dit is de meest eenvoudige manier om een manegebodem met AWT aan te leggen op klei- of leemgrond.

1. Bodem circa 10-15 cm uitgraven (grond kan eventueel als talud gebruikt worden).
2. Drainage buizen om de 3 meter ingraven, zodanig dat de bovenkant van de buis gelijk is met het uitgegraven deel. Het mooiste is aan de uitloopzijde de buizen binnen de bak onderling te verbinden en met 1 gesloten buis naar de sloot te gaan. Deze buis aan het einde over laten gaan in een gewone pvc-pijp (de laatste 4 meter). Door hier nu een 90° bocht op te zetten, heeft u voor weinig geld een passief eb en vloed systeem.
3. Nu 20 cm grijs zand inbrengen (let op geen rivierzand). Grijs zand wordt ook wel klapzand of spuitzand genoemd (zand tussen de 100 en 200 mu), woudzand mag ook. Wij kunnen u dit ook leveren.
4. Nu de All Weather Tuft® of Hippotex® inbrengen, verdelen en eenmalig licht bewerken met een rotorkopeg.


Bekijk de voordelen van All Weather tuft en Hippotex

Topkwaliteit

Wij gebruiken de beste materialen en zeven alle producten zodat u alleen het werkend product krijgt.

Eenvoudige verwerking

Al onze producten kunt u in eigen beheer verwerken, wij staan u desgewenst met advies bij.

Snelle levering

Binnen enkele dagen leveren wij uw bestelling aan huis, in Nederland en België.

All Weather Tuft & Hippotex

Altijd te berijden

Wilt u een manegebodem maken waarin u altijd kunt paardrijden, die lang meegaat, waar u weinig onderhoud aan heeft en die minder kost? Dan zijn All Weather Tuft en Hippotex de producten waar u naar zoekt.

Met AWT en Hippotex maakt u in een handomdraai een synthetische bodem die veel minder onderhoud nodig heeft dan een zandbodem met polyvlokken en tapijtvezels. Polyvlokken en tapijtvezels moeten volledig door het zand worden gemend maar AWT en Hippotex legt u grotendeels óp het zand. U rijdt dus op een synthetische bodem, op het AWT of Hippotex.

Tussen AWT en Hippotex zit weinig verschil qua verwerking of het onderhoud, Hippotex mengt u meer door de toplaag heen dan AWT.

Wanneer u een te natte bodem heeft, gebruikt u AWT. In het andere geval kunt u gebruik maken van Hippotex. Het verschil tussen Hippotex en AWT is het soortelijk gewicht: AWT is zwaarder en blijft bij een te natte bodem beter liggen.

Eén baal AWT of Hippotex is goed voor een oppervlakte van ca 25 m2. U kunt ook de rekenmodule onder aan deze pagina gebruiken om de hoeveelheid balen te berekenen.

Komt u er niet uit en/of zoekt u ook nog goed zand voor onder het AWT? Neem contact met ons op, wij helpen u graag.

Bereken hier de hoeveelheid All Weather Tuft

Berekening hoeveelheid AWT

Vraag- offerte en bestelformulier

Off en bestelform productpagina AWT of Hippotex

Let op: onze reactie kan in uw spambox terecht komen.

Bezig met versturen

TOP