FORGOT YOUR DETAILS?

MEEST GESTELDE VRAGEN

Als u op onze website geen antwoord op uw vraag kunt vinden, of u heeft liever een medewerker aan de lijn, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen. U kunt bellen, emailen, sms-en of whatsappen. Wij helpen u graag.

Het onderhoud van uw manegebodem na verwerking van polyvlokken en tapijtvezels:

Mest & bladeren
Verwijder iedere dag mest en bladeren uit de paardenbak. Doet u dit niet dan wordt dit vermengd met de toplaag die daardoor op termijn glad wordt en dicht zal slibben.

Slepen & hoefslag
De toplaag die vermengd is met polyvlokken of tapijtvezels is normaliter 7 cm dik. Indien u de hoefslag niet bijhoudt, zal een spoor worden ingesleten waardoor schoon zand omhoog zal komen. Hierdoor zal uiteindelijk de bodem minder stabiel worden en moet u eerder bijvullen.

Indien u eenmaal een toplaag met polyvlokken of tapijtvezels heeft, dan moet u alleen de bovenste laag hiervan vlaktrekken. Het opentrekken van de bodem met een sleper die voorzien is van flinke pennen (10 cm) doet uw bodem meer pijn dan goed.

Sproeien
Iedere manegebodem heeft een bepaald percentage vocht nodig om stabiel te blijven. Een bodem die uitgedroogd is, zal de stabiliteit verliezen en uw paard zal diep door het zand gaan ploegen. Zomers raden wij aan om 's avonds of nachts te sproeien, hierdoor zorgt u dat weinig water verdampt.

Voor het lossen hebben wij altijd een harde ondergrond nodig. Op een grindpad of grasveld kan niet worden gelost met kooiaap of palletwagen en dan wordt de eerste vlakke verharde ondergrond gebruikt om te lossen.

Polyvlokken & tapijtvezels
Deze producten zijn over het algemeen op voorraad en kunnen binnen enkele dagen na uw betaling bij u thuisbezorgd worden. In drukke perioden is het mogelijk dat de levertijd enkele dagen langer is. Wij informeren u zo goed mogelijk over de levertijd. Echter, wij maken gebruik van een extern transportbedrijf waardoor wij vanaf het moment van ophalen van uw bestelling, geen invloed meer kunnen uitoefenen op de transportduur en moment van afleveren waardoor transporten vertraagd kunnen worden. Houdt daarom altijd rekening met  een langere transportduur. Houd ook rekening met overmachtssituaties. Plan de verwerking pas zodra u de polyvlokken of tapijtvezels heeft, wij zijn niet aansprakelijk voor overmachtssituaties.

eb en vloedfolie
Deze folie wordt conform uw specificatie gemaakt, afhankelijk van de drukte in de fabriek kan de leveringstermijn oplopen tot 5 werkdagen. Indien u deze folie dringend nodig heeft, kan de leveringstermijn verkort worden tot enkele dagen. Neem in dat geval contact met ons op.

Feestdagen
Transportbedrijven hebben het vaak moeilijk om rond de feestdagen alle transporten uit te voeren, dit door een hoger aanbod van bestellingen maar ook door de afwezigheid van personeel. Zorg ervoor dat u uw producten op tijd bestelt en ruim voor de feestdagen thuis heeft laten bezorgen.

Uw bestelling wordt veelal in de ochtend afgeleverd. U ontvangt een email en sms van ons transportbedrijf over de aflevertijd. Indien u uw bestelling perse voor een bepaald tijdstip geleverd wilt hebben, neem dan contact met ons op.

Bij een bestelling van twee volle pallets (> 2000 kilo) bezorgen wij gratis aan huis in Nederland en België. Heeft u geen twee volle pallets dan bedragen de bezorgkosten € 70,= ex 21% btw.

Voor de waddeneilanden gelden andere tarieven, neem hiervoor contact met ons op.

Het verwerken van de polyvlokken of tapijtvezels kunt u het beste door een loonwerker uit uw regio doen, deze hebben hetzelfde materiaal maar kunnen voordeliger worden omdat ze bij u in de buurt zijn.
Hoe de polyvlokken en tapijtvezels verwerkt moeten worden, leest u hier: verwerking polyvlokken.

Nee, de grondstof voor onze polyvlokken en tapijtvezels wordt wettelijk wel gezien als afval. Maar doordat wij deze restproducten gebruiken voor ons productieproces en verwerken tot polyvlokken en tapijtvezels, ontstaat een nieuw product dat conform de Europese en Nederlandse eisen als "product" wordt beschouwd en niet meer als afval. VROM heeft dit standpunt ingenomen en gepubliceerd. Tevens is er jurisprudentie aanwezig die dit verder onderbouwd en bevestigd.

Dit betekent dat je nooit een of andere verklaring nodig hebt om dit product voor de paardenbak te gebruiken. Als bedrijven wel aangeven dat een verklaring nodig is, betekent dit dat men afval levert.

Indien u een geldig Belgisch btw-nummer heeft, kunt u deze bij uw bestelling doorgeven waardoor wij de btw kunnen verleggen. U ontvangt dan van ons een factuur met 0% btw, in eigen land dient u wel de btw op te geven.

De prijzen op onze website zijn allemaal exclusief 21% btw. Voor onze klanten in het buitenland geldt het volgende: indien u een geldig btw nummer heeft, gelden voor u de prijzen excl. btw. U dient in eigen land de btw op te geven.

Als u op onze website geen antwoord op uw vraag kunt vinden, of u heeft liever een medewerker aan de lijn, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen. U kunt bellen, emailen, sms-en of whatsappen. Wij helpen u graag.

Wij leveren wereldwijd onze producten, neem contact met ons op voor een prijsopgave.

TOP